Blog

Vigyázzunk a szemünk fényére

Nem véletlen a mondat újragondolása, az új üzenet, hiszen mára nagyon is elfelejtettük, hogy látásunk figyelmet és törődést követel.

  • A szemszárazság, a folyamatos könnyezés, fejfájás, szemviszketés mind-mind intő jelek, hogy valami gond lehet, de a többségnek még az sem tűnik föl, hogy már nem elég hosszú a karja, hogy olvasható távolságban tudja tartani az újságot, vagy hogy tiszta kontúrokat sem képes már kivenni.
  • Fontos, hogy beszéljünk és felhívjuk a figyelmet a szem, a látás fontosságára. Vegye komolyan mindenki a figyelmeztető jeleket és szenteljen időt a rendszeres ellenőrzésre. A felmérések szerint ma minden második embernek lenne szüksége látáskorrekcióra, miközben milliók azok akik még sohasem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. Ráadásul kevesen tudják , hogy a látásvizsgálattal nemcsak a szem betegségei, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők.
  • A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedés: a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz!

Dr. Elekes Ella Mária

About us

Our company Optica Optofarm has been for your service for 30 years now.
We have 7 units in the county. Our well-trained medical team can perform cataract surgery, vision correction and another smaller surgeries as well.

We also can offer fashionable eyeglasses, frames, sunglasses, contact lenses, care products, and accessories.