Orvosok

Dr. Tripon Robert Gabriel

Születési idő és hely:

  • 1988. július 18., Arad, Románia

Foglalkozás:

  • Szemész szakorvos az Optica Optofarm – és Optolens Klinikán, illetve tanársegéd a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudományok és Technológiai Egyetemen.

Érdeklődési terület:

  • A retina patológiája a molekuláris szempontoktól a klinikai diagnózisig és a korszerű kezelésig.

Rövid önéletrajz:

  • A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemenen végeztem 2013-ban. Diákként több mint egy évet töltöttem csereprogramok által olyan színvonalú intézményekben, mint például a Universita’ degli Studi di Modena e Reggio Emilia, Lodzi Egyetem, Universita’ degli Studi di Palermo, Pernambucoi Egyetem, a budapesti Országos Onkológiai Intézet, Semmelweis Egyetem, St Georges’ University of London, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem és a Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyeteme. Ezek a látogatások segítettek abban, hogy szélesebb képet kapjak az alapkutatásban és a klinikai orvoslásban szereplő legújabb irányokról és lehetőségekről.
  • Az orvosi diploma megszerzése után, elkezdtem a szemészeti szakképzést a Maros Megyei Klinikai Kórház – Szemészeti Klinikáján. Ezt a mesterfokozat megszerezése követte, majd 2014 októberében elkezdtem a doktori iskolát (PhD) szemészet témakörben, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. A PhD program során nyolc hónapot töltöttem a University College London Szemészeti Intézetében és a Moorfields Eye Hospital-ban, illetve további három hónapot tanultam a Bostoni Egyetem Szemészeti Tanszékén, hogy bővítsem ismereteimet a retinát érintő betegségek legújabb fejleményeiről. Az elmúlt években kezdeményezésem következményeként sikerült megkezdeni az alapkutatást itthon, Marosvásárhelyen, klinikai alkalmazásokkal. Az a vágyam, hogy fenntartható programot hozzunk létre nemzetközi partnereink segítségével. Ebben a folyamatban számos közös eredményt mutattunk be konferenciákon Európában és az Egyesült Államokban.

Cégünkről

Az Optica Optofarm már 30 éve az Önök szolgálatába áll, 7 egységgel vezető helyet tölt be a megyében. A jól képzett orvos csapatunk a látás korrekción kívül a kisebb műtétek mellett szürkehályog műtéteket is végez phacoemulsifikációs eljárással.

Ezen szolgáltatásokon kívül széles választékban ajánlunk divatos szemüvegkeretet, napszemüveget, kontaktlencsét, ápolószereket, tartozékokat és étrendkiegészítőket.