Medici

Dr. Tripon Robert Gabriel

Medic specialist oftalmolog

Data și locul nașterii:

  • 18 iulie 1988, Arad, România

Ocupație:

  • Medic specialist oftalmolog la Optica Optofarm și Clinica Optolens din Tîrgu Mureș, respectiv asistent universitar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș, România.

Domeniu de interes:

  • Patologie retiniană de la aspect molecular la diagnosticul clinic și tratament.

Scurtă biografie:

  • Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș in 2013. În calitate de student, am petrecut peste un an în străinătate prin programe de schimb de experiență la Universita’ degli Studi di Modena e Reggio Emilia, Universitatea din Lodz, Universita’ degli Studi di Palermo, Universitatea din Pernambuco, Institutul Național Oncologic din Budapesta, Universitatea Semmelweis, St Georges’ University of London, Universitatea din Debrecen, Universitatea din Pecs și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Aceste vizite m-au ajutat sa obțin o viziune mai largă despre cele mai recente direcții și posibilități în domeniul științei fundamentale și a medicinii clinice.
  • După obținerea titlului de medic, am început rezidențiatul în oftalmologie la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean Mureș. De asemenea, am absolvit masteratul și în octombrie 2014 am început studiile doctorale în domeniul oftalmologiei la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. În timpul programului doctoral, am petrecut opt luni la Institutul de Oftalmologie – University College London și Moorfields Eye Hospital din Londra, respective trei luni la Departamentul de Oftalmologie – Universitatea din Boston. Cu acest prilej, am învățat și am contribuit la dezvoltarea înțelegerii noastre asupra unor boli retiniene. În ultimii ani, prin inițiativă proprie, am reușit să începem cercetarea fundamentală cu aplicații clinice și aici în Tîrgu Mureș. Dorința mea este să construiesc un program continuu și durabil cu ajutorul colaboratorilor din străinătate. În decursul acestui proces, am prezentat câteva dintre rezultatele noastre la conferințe științifice din Europa și Statele Unite.

Despre noi

Optica Optofarm în ultimii 30 de ani este la dispoziția dumneavoastră și a fost un lider de piață cu cele șapte unități din județ. Avem o echipă de medici bine pregătiți, care efectuează intervenții chirurgicale de cataractă cu procedura de facoemulsionare și alte operații mici.

Pe lângă aceste servicii oferim rame de ochelari la modă, ochelari de soare, lentile de contact, produse de îngrijire și accesorii pentru o mare varietate.